Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu - „Premierul își păstrează statutul de independent politic“

ro

24 Oct, 2016 18:49 1643 Marime text
Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat astăzi că premierul Dacian Cioloș își păstrează și după desemnarea sa drept candidat al liberalilor pentru funcția de prim-ministru statutul de independent politic, precizând că este decizia acestuia ce va face după alegerile parlamentare, transmite Agerpres.
 
"Ce se va întâmpla după 11 decembrie depinde foarte mult de rezultatul partidelor politice angajate în competiția electorală, de majoritatea care va fi creată în Parlament după alegeri, inclusiv decizia noastră de a-l avea pe Dacian Cioloș premier desemnat poate fi concretizată în funcție de acea majoritate parlamentară. Nu știu ce decizii de natură politică va lua, dacă se va înscrie, nu se va înscrie într-un partid politic, nu este decizia mea, este decizia strict a prim-ministrului, însă niciodată PNL nu a luat decizii în funcție de cine este prim-ministru la un moment dat sau altul. Cred că este relevant să avem un scor bun în alegeri, avem un Congres pe statut ca și celelalte partide politice. După alegeri, toate partidele politice își fac alegeri. Vom vedea ce se va întâmpla atunci. (...) Categoric că prim-ministrul își păstrează statutul de om independent politic. Este opțiunea noastră de a susține un tehnocrat acum ca prim-ministru", a afirmat Gorghiu, într-o conferință de presă.
 
Ea a precizat, cu privire la absența miniștrilor actualului Cabinet de pe listele PNL pentru parlamentare, că este opțiunea partidului să aibă candidații pe care îi dorește și pe care îi consideră foarte buni.
 
Alina Gorghiu a subliniat că desemnarea lui Cioloș ca premier din partea PNL nu are ca și condiție eliminatorie nevoia carnetului de partid.
 
"Nu este niciun fel de condiție statutară, ba dimpotrivă respectăm cu toții cuvântul pe care Dacian Cioloș l-a dat în fața electoratului, anume acela de a nu se înscrie într-un partid politic până la terminarea mandatului asumat de prim-ministru al României. Ce va face după, cred că este mai sănătos să lăsăm timpul să treacă și vom vedea la momentul respectiv dacă opțiunea sa este una de a se înscrie într-un partid politic sau nu. (...) Important în acest moment este faptul că prin platforma 'România 100' am reușit să generăm acest parteneriat între PNL și prim-ministrul Dacian Cioloș. Este premisa necesară, nu știu dacă și suficientă, vom vedea la alegeri, pentru a da dreptei toate ingredientele de care are nevoie pentru a câștiga alegerile parlamentare", a adăugat liderul PNL.
 
Alina Gorghiu a spus că PNL doar când se situa la 12% avea "locomotive".
 
"Când vorbești despre un partid de peste 30%, cu peste 1.000 de primari, vorbești de un cumul de valori care tractează PNL, vorbești de o echipă care legitimează și programul de guvernare și politica pe care PNL o face", a spus președintele PNL, întrebată dacă Cioloș poate fi considerat o locomotivă pentru PNL în campania electorală.
 
Gorghiu a spus că nu au fost luate decizii privind implicarea lui Cioloș în campanie, dar că se va discuta despre acest subiect.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii