Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu - „Electoratul vede o mare compatibilitate între PNL și Cioloș“

ro

04 Oct, 2016 20:50 2482 Marime text
Președintele liberal Alina Gorghiu a declarat, în cursul zilei de astăzi, că, potrivit unor cercetări sociologice comandate de partid, electoratul vede "o foarte mare compatibilitate" între PNL și Dacian Cioloș, precizând că liberalii l-ar dori în continuare pe acesta prim-ministru și că "mingea este în terenul său acum".
 
"Din analizele sociologice a reieșit că românii nu-și doresc un prim-ministru afectat de probleme penale. 80% din cei chestionați au răspuns în direcția asta. A reieșit (din analize — n.r.) că percepția publicului e următoarea: partidul care susține acest Cabinet Cioloș, cel care îl susține cel mai puternic, e PNL. Electoratul vede o foarte mare compatibilitate între PNL și premierul Dacian Cioloș pe care și l-ar dori în continuare prim-ministru. Vom discuta în continuare în partid despre cum vor evolua lucrurile. Mingea este în terenul lui Dacian Cioloș acum", a spus Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național (BPN) al partidului.
 
Pe de altă parte, liderul liberal susține că, după cum arată rezultatele analizei sociologice prezentate în BPN, prezența la vot la alegerile parlamentare va fi "catastrofală".
 
"E un lucru bine știut că la alegerile parlamentare prezența e în general mult mai slabă decât la prezidențiale, mai slabă decât la alegerile locale. Cu toate acestea, 29%, cât reiese acum ca și prezență la vot ar însemna un vot de blam la adresa întregii clase politice, ceea ce într-o anumită măsură întotdeauna se întâmplă, dar cred că ar trebui să ne implicăm în a face electoratul să fie motivat să vină să voteze o platformă sau alta", a afirmat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.
 
Ea spune că speră într-o prezență la vot de minim 35%, adăugând că fiecare procent în plus avantajează PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii