Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Bica rămâne în arest

ro

23 Dec, 2014 20:42 1025 Marime text
 
Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a respins, marți, contestația la decizia că măsura arestării preventive îndeplinește condițiile de legalitate. Decizia este definitivă.
 
În 18 decembrie, Instanța Supremă a decis ca Alina Bica să fie judecată în stare de arest după verificarea legalității măsurii arestării preventive în dosarul în care a fost deferită justiției, respectiv cel referitor la acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.
 
Potrivit unui comunicat al DNA transmis pe 15 decembrie, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).
 
În dosar, au fost deferiți justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru, toți în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ, toți sub control judiciar, și Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupție în altă cauză.
 
De asemenea, au mai fost deferiți justiției Emil Nuțiu, în stare de arest preventiv, evaluator, și Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii, ambii pentru complicitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii