Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Bica cere eliberarea din arest

ro

23 Dec, 2014 09:27 1063 Marime text
Fosta șefă a DIICOT Alina Bica cere eliberarea din arest.
 
Miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis că măsura arestării preventive a acesteia îndeplinește condițiile de legalitate. Decizia putând fi contestată în 48 de ore.
 
Alina Bica a fost trimisă în judecată, în stare de arest, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.
 
Potrivit unui comunicat al DNA transmis pe 15 decembrie, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).
instanța supremă a fixat termen în vederea verificării, din oficiu, a temeiurilor măsurilor preventive față de Alina Bica, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Emil Nuțiu, Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Oana Vasilescu și Stelian Gheorghe pe data de 6 ianuarie 2015, cu citarea inculpaților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii