Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Alina Bica a încălcat Codul deontologic al procurorilor, afişându-se în public, la Paris, cu Elena Udrea

ro

18 Mar, 2015 13:46 1355 Marime text
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, în şedinţa de azi, că Alina Mihaela Bica, fost procuror şef al DIICOT, a încălcat normele de conduită reglementate de art. 9 alin. 2 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, conform cărora „Judecătorii şi procurorii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitate lor”.
 
Secţia pentru procurori a apreciat că, în principiu, relaţia de rudenie, căsătorie, afinitate şi prietenie dintre un magistrat şi orice altă persoană, inclusiv oameni politici, nu constituie o încălcare a normelor de conduită reglementate de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.
 
În cazul de faţă însă, din probatoriul administrat, au rezultat elemente care o puteau determina pe Alina Mihaela Bica să aibă reprezentarea faptului că afişarea publică a relaţiei de prietenie cu omul politic Elena Gabriela Udrea este de natură să afecteze aparenţa de imparţialitate în soluţionarea unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT, dosare vizând persoane din anturajul Elenei Gabriela Udrea şi cunoscute de către magistratul în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii