Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alin Moldoveanu a primit un wild card de la Federația Internațională de Tir Sportiv și va concura la JO de la Rio

ro

18 May, 2016 20:14 1458 Marime text
Alin Moldoveanu a primit un wild card din partea Federației Internaționale de Tir Sportiv. De asemenea, românul va concura la Jocurile de la Rio de Janeiro din luna august, se arată pe site-ul official al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).
 
Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit în această  după-amiază o comunicare oficială de la Federația Internațională de Tir Sportiv (ISSF), în care, la paragraful 4, se comunică decizia presedintelui ISSF de alocare a unui loc cota pentru Romania, la 10 metri pușcă aer comprimat, proba lui Alin Moldoveanu.
 
Alin Moldoveanu a fost primul campion olimpic al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. El a cucerit medalia de aur in proba de pușcă 10 metri aer comprimat în cadrul concursului de tir.
 
„Este o victorie importantă pentru COSR și pentru Federația Română de Tir Sportiv. Alin Moldoveanu primește astfel șansa să își apere titlul olimpic, obținut in 2012. Sunt extrem de bucuros ca demersul nostru a primit un răspuns favorabil. COSR va face în continuare toate eforturile pentru a ajuta sportivii și antrenorii romani să se prezinte și să concureze la Rio în cele mai bune condiții posibile”, a declarat Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
 
COSR și FR Tir Sportiv au făcut o cerere comună care a fost transmisă împreună cu documentația necesară (formulare tehnice) la ISSF în data de 30 martie.
 
Înainte de această cerere, COSR a transmis la ISSF o scrisoare prin care argumenta oportunitatea acordării unui wild card pentru Alin Moldoveanu și solicită acest loc.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii