Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă medicală UPDATE-Un copil a murit și 12 sunt infectați cu o bacterie periculoasă

ro

10 Feb, 2016 16:15 2280 Marime text
12 copii au ajuns la spitalele din Pitești şi Bucureşti suspectați că s-au infestat cu o bacterie periculoasă, care a provocat decesul în cazul unuia și le-a afectat grav rinichii în cazul altora.
 
Cinci cazuri sunt în Piteşti, iar altele au apărut în localităţi precum Topoloveni, Mărăcineni sau Ştefăneşti şi un caz în Craiova, potrivit digi24.ro.
 
Direcţia de Sănătate Publică Argeş a stabilit ca toţi copiii sub doi ani din judeţ să fie verificaţi de medicul de familie, fie la domiciliu, fie la cabinete. Medicii vor să afle ce alimente au consumat copiii.

UPDATE, ora 19.01:


Ministerul Sănătății investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din județul Argeș, se arată într-un comunicat al MS transmis astăzi agerpres.ro.
 

"În ultimele 24 de ore, MS a fost informat despre înregistrarea unor cazuri de îmbolnăvire la copii din județul Argeș care au fost transferați de urgență la unități medicale din București cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic. Din datele preliminare s-a confirmat infecție cu E. coli doar la unul dintre cazuri, la un copil cu vârsta sub un an transferat în stare gravă la Spitalul 'Marie Curie' și care a decedat ulterior. Toți ceilalți copii se găsesc sub îngrijire medicală atentă, fiind aplicate procedurile necesare susținerii funcțiilor vitale", susțin reprezentanții MS.

 
Potrivit sursei citate, măsurile luate de autoritățile de sănătate publică constau în verificarea posibilelor cauze comune de apariție a acestor îmbolnăviri, verificarea condițiilor de spitalizare în unitățile unde acești copii sunt îngrijiți și asigurarea tuturor resurselor necesare diagnosticului și terapiei acestora.
 

"În perioada imediat următoare, MS va comunica rezultatele anchetei epidemiologice desfășurate de autoritățile de sănătate publică din județul Argeș și municipiul București și va dispune măsurile care se impun în urma analizei raportului și recomandărilor, împreună cu Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică — INSP", se mai arată în comunicat.

 
Mai mulți copii se află internați la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, toți prezentând sindrom hemolitic-uremic.
 

"Copiii au fost internați la 'Marie Curie' începând de la finalul lunii ianuarie până pe 7 februarie. Toți cei șase copii prezintă sindrom hemolitic-uremic. Unii sunt stabilizați, alții sunt în stare mai gravă. Nu sunt foarte bine. Trei dintre ei sunt dializați în permanență", au afirmat surse din spital.

 
Ultimul caz înregistrat în Argeș este cel al unui copil în vârstă de opt luni, care a fost transportat marți cu un elicopter SMURD la București.
 
Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, medicul Dana Toader, a confirmat că în ultima perioadă trei copii din Argeș, toți cu vârsta sub un an, au prezentat simptome similare și au fost transferați la București, unde li s-a pus diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic, boală care cauzează insuficiență renală acută.
 
Șefa Direcției de Sănătate Publică Argeș, medicul Sorina Honțaru, a anunțat că a fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursele infecției.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii