Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă la Constanța. Se confirmă gripa aviară. Ce oficial a declarat. Când a fost cea mai puternică astfel de epidemie în ultimii ani

ro

28 Nov, 2016 04:17 3499 Marime text
Vicepreşedintele ANSVA, Mihai Ponea, a declarat că virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare, a fost descoperit la o lebădă moartă în Constanţa, potrivit România TV.
 
Conform sursei citate, România se afla în stare de alertă de săptămâna trecută, când autorităţile din Ungaria au dispus sacrificarea păsărilor existente în apropierea focarelor de gripa aviară din localităţile Bugac şi Kiskunmajsa.
 
"Noi am luat măsuri restrictive la graniţa de vest, pentru că cel mai aproape focar era la 10 kilometri de noi, dar iată că a apărut în cealaltă parte a ţării, la Constanţa, la o pasăre migratoare: lebăda”, a spus vicepreședintele ANSVA.
 
Virusul H5N8 a fost identificat în mai multe ţări din Europa, printre care Olanda, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Eleveţia.
 
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură avertizează că gripă aviară va persista până la vară în ţările Uniunii Europene.
 
Reamintim că, în județele Constanța și Tulcea, cea mai puternică epidemie de gripă aviară a fost în anul 2006, când mii de păsări au fost sacrificate pentru oprirea răspândirii virusului.

Ultima alertă de grip aviară în Dobrogea a fost în martie-aprilie anul trecut, în zona Deltei Dunării, după ce la Mihai Viteazul, județul Constanța a fost la peste o sută de păsări migratoare găsite moarte în zona lacului Sinoe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii