Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Alertă în Marea Neagră. 153 de migranţi aduşi la ţărm de Garda de Coastă. Pluteau în derivă (fotoreportaj+video)

ro

13 Sep, 2017 08:39 5904 Marime text


În cursul dimineţii de ieri, ora 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră.



Potrivit Gărzii de Coastă, nava se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, țintă identificată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, ca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord.



Nava cu migranţi, care se afla în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5).



Nava a fost adusă în Portul Midia. La bordul ei se aflau 153 de persoane dintre care 53 sunt copii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani.  Este cel mai mare număr de migranţi depistaţi de Garda de Coastă română.      

            
UPDATE: Potrivit comunicatului, pescadorul a fost adus în siguranță în port, în condiții de vreme nefavorabilă și mare de gradul 4-5, iar persoanele au fost debarcate. După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză.

În total au fost identificate 157 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Iran si Irak, 56 de copii și 101 adulți, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Constanța, I.P.J. Constanța, I.S.U. Dobrogea și Serviciul pentru Imigrări Constanta, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

 
Sursă foto şi video: Garda de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii