Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă de gripa aviară DSVSA Constanța a instituit serviciul de permanență

ro

26 Jan, 2017 14:48 2381 Marime text
Urmare a Notificării nr. 809/23.01.2017 transmisă de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, privind confirmarea a încă patru noi cazuri de Influență Aviară (Gripă Aviară), la cadavre de păsări sălbatice, identificate în zona Portului Mangalia și Eforie Sud - Zona Dig, pentru împiedicarea răspândirii acestei boli către efectivele de păsări domestice și pentru a reduce gravitatea efectelor economice generate de evoluția acestei boli pe teritoriul județului nostru, prin Ordinul Prefectului nr.30/25.01.2017, a fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale.
 
În zona de control sanitar - veterinar sunt cuprinse următoarele locații: Constanța, Mamaia, Palazu Mare, Lazu, Agigea, Cumpăna, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinesti, Schitu, Mangalia, Olimp, Nepun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Vanatori, Arsa, Hagieni, Limanu, 2 Mai, Vama Veche.
 
În acest sens, au fost activate Unitățile Locale de Sprijin constituite la nivelul autorității publice locale Constanța, Agigea, Albești, Costinești, Cumpăna, Eforie, Limanu, Mangalia, Pecineaga, Techirghiol și Tuzla, care vor dispune măsurile necesare pentru popularizarea și informarea deținătorilor de păsări asupra măsurilor care se aplică în zona control sanitar - veterinar.
 
La nivelul D.S.V.S.A. Constanța a fost instituit serviciul de permanență, iar în situația în care vor fi semnalate evenimente de acest tip, un medic veterinar se va deplasa cu autolaboratorul, pentru ridicarea oricăror cadavre de păsări (sălbatice sau domestice), în vederea efectuarării de analize în laboratorul specializat.
 
În continuare, DSVSA Constanța va notifica Instituția Prefectului – Județul Constanța asupra oricărei modificări a situației existente privind evoluția acestei boli pe teritoriul județului nostru.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii