Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă de cutremur... pe telefonul mobil

ro

11 Jun, 2015 08:05 1981 Marime text
 
Cum ar fi să puteţi afla în timp util dacă oraşul poate fi lovit de un cutremur mai mare de 4,5 grade? Suntem convinşi că aţi dori să aveţi o astfel de aplicaţie. Experţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP) au dezvoltat un sistem de alertare pe telefonul mobil prin care pot fi primite avertizări în cazul seismelor puternice. Aplicaţia, încă în faza de testare, este gratuită şi funcţionează doar pe telefoanele cu o conexiune bună la internet. Sistemul monitorizează doar zona Vrancea.
Practic, la câteva secunde după ce are loc seismul, aparatura din zona Vrancea trimite semnale la Bucureşti. De acolo, sunt emise alerte pentru toţi utilizatorii aplicaţiei.
 Aplicaţia va trimite alerte doar pentru cutremurele mai mari de 4,5 grade. Astfel, un bucureştean are la dispoziţie între 25 şi 30 de secunde din momentul producerii unui cutremur în Vrancea până când va simţi cum se mişcă pământul. Aplicaţia se află încă în variantă de testare, dar fi disponibilă în doar câteva săptămâni pentru toate tipurile de telefoane mobile inteligente. Tot gratuit, o companie de telefonie mobilă poate trimite chiar mesaje cu alerte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii