Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Alertă cu bombă pe aeroportul JFK. Pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă

ro

30 Nov, 2014 21:41 1782 Marime text
Panică pe aeroportul JFK din New York. O alertă cu bombă la bordul unui avion a provocat panică în rândul pasagerilor şi al autorităţilor, relatează România TV.
 
Alerta a fost dată cu puţin timă înainte de aterizarea unei aeronave care venea de la Barcelona, iar turnul de control l-a direcţionat pe pilot către un hangar special. 200 de pasageri şi membrii echipajului au fost evacuaţi. Geniştii au demarat căutările pentru a depista dacă la bordul aeronavei se află într-adevăr un dispozitiv exploziv.

Un pasager aflat la bord, Jacob Rosenberg, a postat pe Twitter mai multe fotografii de pe pista pe care a aterizat avionul. El a precizat că pasagerii au fost debarcaţi şi duşi la o distanţă de câteva sute de metri, pentru a fi preluaţi de autobuze.

La faţa locului se află peste o sută de pompieri.

Din primele informaţii, alerta cu bombă a venit prin telefon, însă istoria recentă şi ameninţările repetate lansate de islamişti în ultima vreme la adresa SUA nu permit autorităţilor să trateze subiectul cu superficialitate.

UPDATE
Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Echipe ale poliţiei au folosit patru câini pentru a inspecta bagajele pasagerilor de la bordul avionului.

FBI a anunţat că în urma verificărilor nu s-au găsit explozibili, iar situaţia pe aeroport a revenit la normal. Deocamdată nu se ştie cine a făcut ameninţarea cu bombă.

American Airlines a prezentat scuze clienţilor săi, precizând însă că siguranţa pasagerilor şi a echipajului este principala sa prioritate.


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii