Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri Republica Moldova La Constanţa au votat peste 500 de persoane. La Bucureşti nu mai sunt buletine de vot

ro

13 Nov, 2016 19:14 2586 Marime text
Preşedintele secţiei de votare amenajate la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, Vlad Gira, susţine că până la ora 18:00 s-au prezentat la vot peste 500 de alegători. Scrutinul se desfăşoară în condiţii optime şi nu sunt probleme cu buletinele de vot.
 
Din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre situaţia de la secţia de votare amenajată la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti. O mulţime de alegători au dorit să-şi exercite astăzi dreptul constituţional, astfel încât numărul buletinelor de vot a fost deja epuizat. Cei care doresc în continuare să voteze pot merge la Consulatul Republicii Moldova sau în oraşe apropiate, inclusiv la Constanţa, unde mai există aproximativ 2.500 de buletine de vot disponibile.
 
De asemenea, secţia de votare de la Constanţa aşteaptă indicaţii de la Chişinău pentru a afla dacă va extinde ora de închidere a urnelor pentru ca şi alegătorii din Bucureşti să poată veni aici să-şi exprime opţiunea pentru viitorul şef al statului moldovean. În România erau aşteptaţi să voteze astăzi aproximativ 100.000 de cetăţeni.


În diaspora, cetăţenii moldoveni au mers la vot în număr record

La ora 18.48 Prezența la vot a depășit 50%, dintre care peste 7% la secții de votare în străinătate, anunţă Agerpres.
 
Prezența la urne în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale care se desfășoară astăzi în Republica Moldova a depășit, la orele locale 18:10, cincizeci la sută din numărul total de alegători, informează Radio Chișinău și Unimedia.
 
Până la această oră au votat aproape 1,49 de milioane de alegători, dintre care aproximativ 108.000 (7,2%) la secții de votare din străinătate.
 
Până la ora 16:00, în Italia au votat 28.000 de cetățeni moldoveni, în România — peste 10.000, în Rusia — circa 6.000 și în Franța peste 6.000.
 
La Dublin, în Irlanda, buletinele de vot au fost epuizate încă în jurul orei 15:00. Potrivit presei de la Chișinău, buletinele de vot s-au epuizat de asemenea la Stratford și Bologna, și sunt pe cale să fie epuizate complet şi la București și la Moscova.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii