Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri la PD-L Bucuresti Udrea, fara contracandidat

ro

21 Nov, 2010 12:47 2478 Marime text
41h048h21084h18042.jpgFiliala PD-L Bucuresti, cea mai importanta filiala a partidului, isi desemneaza, duminica, prin vot, o noua conducere, dupa mai bine de doi ani de interimat.

Singurul candidat la functia de presedinte al PD-L Bucuresti este Elena Udrea. Nici pentru cele doua posturi de prim-vicepresedinte nu exista o lupta intre mai multi democrat-liberali, candidatii fiind deputatul Costica Canacheu si fostul ministru Sorina Placinta, adusa in luna octombrie de la PD-L Vrancea.

In schimb, exista o oarecare competitie pentru posturile de conducere cu mai putina vizibilitate. Astfel, pentru functia de secretar general s-au inscris Irinel Hristu, Danut Liga si Vasile Gherasim.

Udrea, oficial unicul candidat la sefia PD-L Bucuresti

Pentru functia de trezorier si-au depus candidaturile Horatiu Tica si Anca Constantinescu, pentru Comisia de etica, litigii, statut candideaza Cristian Radulescu si Anca Constantinescu, iar pentru Comisia de revizie si control, Mircea Marinescu.

Conferinta PD-L Bucuresti incepe duminica, la ora 11:00. Ea incheie o serie mai lunga de alegeri in PD-L Bucuresti, cele din organizatiile de sectoare.

Astfel, la sectorul 1 a ajuns sef Bogdan Cantaragiu, care pierduse anterior sefia PD-L Giurgiu, la sectorul doi a fost confirmata in functie Anca Boagiu, iar Silvian Ionescu a fost reales la sectorul 3.

La PD-L sector 4, Romeo Raicu a primit un nou mandat, iar Stefan Pirpiliu l-a inlocuit pe Marian Zlotea in sectorul 5. Cristian Poteras a obtinut un nou mandat la sefia organizatiei sectorului 6.

Elena Udrea, de la interimat la Primaria Capitalei?

"Restul si-au cam luat functii prin organizatii. Daca cineva dorea aceasta functie, avea timp in ultimii trei ani sa se pregateasca. Nu e o misiune usoara", a explicat recent Elena Udream pentru cotidianul Gandulm lipsa de entuziasm a democrat-liberalilor in ceea ce priveste asumarea raspunderii de a intra in conducerea celei mai importante filiale a partidului.

Usoara sau nu, cert este ca ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu a refuzat aceasta misiunem atunci cand i-a fost oferita de liderul PD-Lm Emil Boc, in iulie 2010.

Preluarea interimatului a fost oficializata prin alegeri in Biroul Permanent National, cand Elena Udrea a obtinut zece voturi, contracandidatul sau, deputatul Costica Canacheu doar trei voturi, iar sase voturi au fost anulate.

Udrea: Nu exclud o candidatura a mea la Primaria Capitalei

De altfel, interimatul la sefia PD-L Bucuresti a continuat un alt interimat, cel al primarului sectorului 3, Liviu Negoita. Acesta anuntase inca din luna iunie ca, din motive personale, nu doreste sa se mai ocupe de activitatea partidului, in Capitala.

Negoita preluase conducerea filialei de la Vasile Blaga, care demisionase in urma cu doi ani, dupa pierderea fotoliului de primar general in fata lui Sorin Oprescu.

Abandonul lui Negoita, dar si situatia dificila a PD-L in Bucuresti, unde sondajele arata ca scade continuu, nu l-au lasat indiferent nici pe presedintele Traian Basescu, fost lider al organizatiei.

In 21 iunie, intr-o intalnire organizata la Snagov, cu toata conducerea PD-L si cu parlamentarii partidului, Traian Basescu i-a criticat pe secretarul general Vasile Blaga si pe prim-vicepresedintele Adriean Videanu pentru situatia organizatiei de Bucuresti.

"N-ati fost in stare nici sa gasiti un lider la Bucuresti. Ati vrut sa pastrati toti cate o bucatica din Bucuresti. Videanu a pierdut glorios Bucurestiul pentru ca n-a stiut sa comunice ce-a facut. Blaga a pierdut alegerile de asemenea glorios. Negoita e bun, dar nu se stie daca e...", a spus Basescu.

In aceste conditii, Elena Udrea isi va asuma, duminica, oficial o responsabilitate de care greii partidului au incercat rand pe rand sa scape, din motive greu de explicat pentru simpatizantii PD-L.

In fond, Capitala este filiala cu cel mai mare numar de membri din tara si care va da cei mai multi delegati la congresul de anul viitor, la care va fi aleasa noua conducere a partidului.

In plus, democrat-liberalii si-au exprimat public dorinta de a recastiga Primaria Capitalei, iar in aceasta batalie electorala ar fi de de asteptat sa intre seful filialei.

De altfel, dupa luni bune in care a refuzat sa se exprime public in aceasta privinta, Elena Udrea a admis recent ca nu mai exclude din start o candidatura la fotoliul de primar general.

Sursa: Ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii