Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în Grecia Extrema stângă a obţinut “o victorie istorică”

ro

25 Jan, 2015 20:18 1546 Marime text
Rezultatul alegerilor legislative de duminică din Grecia pare a indica "o victorie istorică" pentru Syriza și reprezintă "un mesaj pentru Europa", a declarat purtătorul de cuvânt al formațiuni stângii radicale, Panos Skourletis, după ce un exit-poll realizat de mai multe institute relevă un avans de peste 8 puncte procentuale pentru partidul lui Alexis Tsipras, relatează agențiile internaționale de presă, conform Agerprs.

 "Pare o victorie istorică" și este "un mesaj care nu îi vizează numai pe greci, ci întreaga Europă, și aduce o ușurare", a declarat, la postul de televiziune Mega, Skourletis, după apariția exit-poll-urilor. Victoria a fost salutată printr-o explozie de bucurie la sediul Syriza, în centrul Atenei.

Partidul lui Alexis Tsipras, care vrea o renegociere a datoriei imense a Greciei, de 175% din PIB, și renunțarea la măsurile de austeritate, ar fi obținut între 35,5% și 39,5% din voturi, în timp ce Noua Democrație, formațiunea premierului Antonis Samars, este creditată cu 23-27% din sufragii.

Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii