Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie a Asociaţiei Antidrog Tomis Constanţa “Alege să nu fii singur!”

ro

15 Mar, 2015 16:05 2184 Marime text
Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa trage din nou un semnal de alarmă cu privire la aspectul consumului stupefiante în rândul tinerilor, ştiind cu toţii cum consumul de droguri constituie o problemă a tuturor societăţilor moderne. Evoluţia tehnologică, fenomenele de marginalizare socială şi economică, lipsa unei perspective clare pentru tineri, dispariţia unor valori tradiţionale au condus la o accentuare a stărilor de nelinişte, nesiguranţă sau stres, ceea ce a dus la o creştere alarmantă a consumului de droguri, se arată într-o analiză a Asociaţiei Tomis Antidrog.
 
Fenomenul consumului de droguri a păstrat aceeaşi traiectorie: scăderea vârstei medii a consumatorilor, concomitent cu mărirea numărului de consumatori şi iată cum toate acestea provoacă dependenţă şi duc către deces. Scăpate într-o anumită masură de sub controlul autorităţilor, drogurile au pătruns şi în arii sociale în care rezistenţa la tentaţia de imitare a comportamentelor nonconformiste e foarte scăzută, şi anume în licee.
 
Din acest motiv, Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa, a iniţiat proiectul “Alege să nu fii singur!” şi demarează în continuare acţiuni în instituţiile şcolare din judeţul Constanţa, informând tinerii cu privire la tot ceea ce înseamnă vicii şi efectele nocive ale acestora asupra organismului, membrii echipei din cadrul asociaţiei aducând în prim plan, modalităţi de petrecere a timpului liber, sănătoase şi benefice pentru organism, pentru viaţă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii