Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE Constanța acuză Primăria Constanța că nu a făcut demersuri pentru a nu rămâne orașul fără agent termic

ro

27 Sep, 2018 11:19 3660 Marime text
Președintele Organizației Municipale ALDE Constanța Gabriel Daraban și consilierul local ALDE Mangalia Leonard Tănase susțin în această dimineață o conferință de presă. 

Primul subiect este legat de lipsa agentului termic.

"Autoritatea publică locală Constanța nu acordă niciun interes. Nu a solicitat niciun fel de cofinanțare pe programul stabilit de guvern pe termoficare. 70% erau finanțări nerambursabile. Exista și o obligativitate a autorităților publice prin care să prezinte niște studii de fezabilitate, să prezintă proiecte pe eficiența energetică", a spus Gabriel Daraban. 

„Nu este normal ca doua entități serioase să vină cu cifre diferite", a spus președintele ALDE Constanța în legătură cu cele două comunicate date atât de Electrocentrale și RADET. "Avem zeci de procese înaintate de primărie împotriva Ministerului Energiei. Ar trebui să se oprească și să se așeze la masă să își facă niște studii foarte clare", a mai spus Daraban.

"Eu nu cred că Electrocentrale este un butic de cartier care își face facturile pe sub masă" a spus Daraban. 

Leonard Tănase, consilier local la Mangalia, compară situația de la Constanța cu cea din iarna din 2011, când 2 săptămâni și jumătate orașul a rămas fără agent termic, într-un procent însemnat din locuințe. 20% mai multe internări au fost atunci.

"Efectele ar fi devastatoare. Putem amplifica ce s-a întâmplat la Mangalia și să fie la Constanța", a spus Tănase.


Un alt subiect este situația sudului litoralului, prezentat de către Tănase.

"Fostele perle ale litoralului sunt intr-o situatie dezastruoasă. Turismul trebuie să redevină motorul economic al municipiului Mangalia. Turismul pe orizontală trebuie să antreneze populația de acolo", a spus consilierul local.

"Nu avem locuri noi de cazare construite în ultimii 28 de ani, doar câteva pensiuni și vile. Investitorii iau hoteluri vechi și le reamenajează. Il avem pe Nicu Moroianu care vine cu proiecte viabile și este susținut de toată echipa ALDE", a mai spus acesta. Corul de copii Callatis a câștigat alaltăieri medalia de argint la concursul din Croația. Dirijor este Nicu Broască.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii