Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alarmă cu bombă la Ambasada României în Canada Ce spune Antonella Marinescu, noul consul general al României la Toronto

ro

01 Jan, 2013 09:02 4017 Marime text

antonella_marinescu.jpg"Ieri,  31 decembrie 2012, ora 00.23 ora locală, la Ambasada României în Canada s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, nespecificând în mod expres Ambasada României drept ţintă. Ca urmare, şeful şi personalul misiunii au luat imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente canadiene", menţionează MAE, într-un răspuns la o solicitare MEDIAFAX.
Sursa citată precizează că la sediul misiunii s-au deplasat "mai multe echipaje de poliţie şi o echipă specială de cercetare/dezamorsare explozivi (echipaj de intervenţie antiteroristă)".
"După asigurarea protecţiei suplimentare a personalului ambasadei, s-au efectuat demersurile necesare de către echipele profesioniste de intervenţie şi s-a constatat că nu există niciun fel de indiciu sau pericol de atac/ameninţare teroristă. Şeful echipajului Poliţiei Federale canadiene şi al echipei antiteroriste au confirmat siguranţa ambasadei şi a personalului, în opinia lor apelul respectiv fiind o «alarmă falsă»", adaugă ministerul.

Contactată telefonic, în noaptea de Revelion, de reporterii ZIUA de Constanţa, Antonella Marinescu, noul consul general al României la Toronto, ne-a declarat că, într-adevăr, a fost alarmă cu bombă la Ambasada României la Ottawa, dar una falsă.

Marinescu ne-a mai declarat că îşi va lua postul în primire, la Toronto, acum, în ianuarie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii