Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutorul social nu se acordă dacă beneficiarii dețin teren, animale și păsări

ro

02 Oct, 2013 18:34 1663 Marime text

Beneficiarii de ajutor social care dețin clădiri și alte bunuri mobile cu potențial de valorificare, respectiv aflate în stare de funcționare, precum și suprafețe de teren, animale și păsări a căror valoare netă de producție depășește suma de 1.000 de euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 de euro pentru familie, vor fi excluși de pe lista beneficiarilor, potrivit unui proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

 

Pentru determinarea sumelor menționate, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pune la dispoziția primarilor procedura de calcul necesară pentru stabilirea valorii de producție.

'În situația în care unul sau mai multe bunuri prevăzute, aflate în proprietatea persoanei singure/familiei beneficiare de ajutor social este dat în închiriere/arendă/concesiune sau altă formă legală de înstrăinare a bunurilor, acest bun va fi luat în calcul pentru persoana/familia care îl are în închiriere/arendă/concesiune etc., iar pentru proprietarul de drept se va lua în calcul valoarea de înstrăinare a bunului', se menționează în proiectul de act normativ.

Dispoziția primarului de acordare a dreptului la ajutor social, însoțită de copia cererii de acordare a ajutorului social și a declarației pe propria răspundere, certificată de primar, precum și de copia fișei de calcul, se transmite pe bază de borderou la agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, denumite în continuare agenții teritoriale.

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii