Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agresori ar fi poliţişti de la Secţia 10 Jurnalist bătut în Centrul vechi al Capitalei

ro

12 Nov, 2014 12:36 1931 Marime text
Reporterul Ștefan Mako a fost bătut luni seara de polițiștii din Centrul Istoric pentru că i-a filmat când îl băteau pe alt bărbat. A fost legitimat, i-au smuls mobilul și au șters filmarea, l-au aruncat în secția de poliție, l-au lovit, înjurat, scuipat și amenințat, apoi i-au dat drumul politicos, relatează site-ul casajurnalistului.ro.
 
Jurnalistul documenta de câteva luni procesul unui polițist acuzat că a omorât în bătaie un parcagiu, în contextul unui val de plângeri și anchete pentru abuzuri la Poliția Centrului Istoric și Secția 10 din București.
 
Spicuim din relatările jurnalistului, aşa cum au fost publicate pe casajurnalistului.ro:
 
“Pe la 8 fără un sfert treceam cu bicicleta prin Centrul Vechi. Vizavi de Dristor Kebab, erau doi polițiști care vorbeau cu un bărbat. I-au cerut buletinul, l-au pus să-și scoată tot din buzunare. Unul din polițiști s-a enervat, probabil tipul se mișca prea încet: „Ce faci mă? Hai odată! Când ți-am zis să faci ceva, faci”. Bărbatul s-a panicat – „ce faceți, mă, de ce mă pipăiți?!”, și a sărit la un polițist. Agenții l-au imobilizat imediat, l-au întins pe jos, i-au dat câțiva pumni și genunchi și i-au pus cătușe.
 
Am scos mobilul din buzunar și am început să filmez. În spatele meu, un moș comenta: „Așa vă învață, mă, la școala de subofițeri? Nu vă e rușine?”. Un polițist mai bătrân, în civil, a venit la mine.
 
Apoi mi-a dat una peste telefon și s-a dus să ridice stațiile polițiștilor, care căzuseră pe piatra cubică. Între timp, cei doi agenți în uniformă au luat-o spre secție cu bărbatul încătușat. Am pornit în urma lor, filmând de la distanță.
 
În fața secției Centrului Istoric l-am văzut pe polițistul bătrân vorbind cu doi polițiști locali, care au venit apoi lângă mine și mi-au cerut buletinul. N-am apucat să-l întind când a apărut polițistul în civil și mi-a smuls telefonul, iar ceilalți m-au luat pe sus de lângă bicicletă, mi-au dat două capace și m-au aruncat în secție. Mă trezesc în secția de poliție, îmi țiuie o ureche, cred că am luat un pumn, pac și din cealaltă parte, mă ia de geacă și mă trântește de perete, apoi mă lovește în coaste cu pumnul. Polițiștii urlă la mine de parcă aș fi omorât pe cineva. Îmi scot cu greu legitimația de jurnalist, brunetul o ia și o aruncă de perete: “Ești jurnalist, mă? Mă p... pe tine!”.
 
Am mers la spital și am așteptat cinci ore, alături de alți bătuți, să ne bage un doctor în seamă. Verdictul este “traumatism toracic închis“:
 
Polițistul bătrân în civil, care i-a pus pe agenți să mă umfle, este șef la secția de poliție din Centrul Vechi. Numele lui este Eduard Mardare, mai scrie jurnalistul.
 
Sursa: casajurnalistului.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii