Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coșmar în trafic. Aglomeraţie pe DN39, în zona Agigea - Eforie. Cozi imense și la stația de taxare Fetești, sensul spre București (video)

ro

30 Jul, 2016 12:25 2911 Marime text
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, în judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN39 este intens. Se circulă îngreunat de la ieșirea de pe autostrada A4, la Agigea, până în zona stațiunii Eforie-Nord.
 
La Agigea, capacitatea de circulație a DN39 este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la vechiul pod, două dintre cele patru benzi fiind închise.
 
Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să folosească noul pod. Astfel, venind pe autostrada A4, înainte de ieşire, conducătorii auto se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 - Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord.
 
În sens invers (dinspre Mangalia), la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

La stația de taxare de la Fetești, sensul de mers spre București, coada este imensă, așa cum puteți vedea în filmuleț. 

De asemenea, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul rutier este intens pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Cel mai greu se circulă pe tronsonul Cernavodă - Valea Dacilor, pe sensul de mers către Constanţa, din cauza numărului mare de autovehicule (care au rulat cu viteză redusă în urma unor tamponări, dar şi din cauza ceţii). Ceaţa s-a ridicat, iar vizibilitatea este bună (peste 250 de metri).
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți:
 
să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
să respecte semnalele de reducere sau de mărire a vitezei, pe care le efectuează echipajele de poliţie;
să respecte limitele legale de viteză;
să folosească luminile de întâlnire;
să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
dacă sunt implicaţi într-o tamponare (accident fără victime), să scoată imediat autovehiculele pe banda de urgenţă, iar dacă decid să soluţioneze tamponarea pe cale amiabilă, să se deplaseze (dacă avariile permit) în primul spaţiu de servicii;
în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii