Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agerpres Istoricul negru al tragediilor rutiere din străinătate, cu români implicaţi

ro

21 Sep, 2014 10:39 1746 Marime text
O româncă în vârstă de 27 de ani a murit, azi, iar alți cinci pasageri au fost răniți și spitalizați în orașul Veliko Tîrnovo din Bulgaria, în urma unui accident al unui autocar cu 27 de pasageri care efectua o cursă din Turcia spre România.
 
Potrivit biroului de presă al directoratului regional al Ministerului de Interne din Veliko Tîrnovo, citat de agenția de știri bulgară Focus, autocarul, înmatriculat în România se deplasa între Stara Zagora și Veliko Tîrnovo, era condus de un cetățean român de 44 de ani și s-a răsturnat pe carosabil. Șoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieșit negativ. A fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului, relatează agenția bulgară Focus.
 
 
Mai mulți români au fost implicați, în 2013 și 2014, în evenimente rutiere pe șosele din străinătate, conform unei sinteze Agerpres.
 
Cel mai grav accident de acest gen avut loc în după-amiaza zilei de 23 iunie 2013, în Muntenegru când și-au pierdut viața 18 români, iar alți 29 au fost răniți. Un autocar cu turiști s-a prăbușit într-o prăpastie de 40 de metri. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o șosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorița, capitala Muntenegrului.
 
1 septembrie 2014, doi cetățeni români și-au pierdut viața și alți trei au fost grav răniți în urma unui accident rutier petrecut în Spania, pe o autostradă în apropiere de Valencia. Cei cinci români se aflau într-un autoturism înmatriculat în Prahova, care se oprise pe banda de urgență. Mașina a fost lovită din spate de un autoturism de teren cu numere de Spania.
 
22 iulie 2014, opt români și-au pierdut viața într-un accident rutier petrecut în apropierea localității spaniole Granja de Rocamora din provincia Alicante, după ce un camion a trecut pe contrasens și a lovit furgoneta în care se deplasau. În urma ciocnirii, cele două autovehicule au ieșit de pe șosea, iar ulterior, la locul accidentului a izbucnit un incendiu. În accident și-au pierdut viața trei femei, trei bărbați și doi copii, dintre care patru persoane (o femeie, un bărbat și cei doi copii) erau membri ai aceleiași familii. Șoferul camionului a suferit răni grave, fiind transportat la spital.
 
16 februarie 2014, un autocar românesc care transporta 43 de pasageri spre România a fost implicat într-un accident rutier, pe un drum la 400 de kilometri de Stockholm, fiind înregistrată o singură persoană rănită - șoferul de rezervă român, restul cetățenilor români implicați in incident fiind în afara oricărui pericol. Autocarul transporta un grup de cetățeni români care locuiau într-o tabără improvizată din Stockholm ce urma să fie evacuată, serviciile sociale din capitala Suediei oferindu-le acestora posibilitatea de a călători spre România gratuit.
 
12 decembrie 2013, zece români au fost răniți într-un accident produs în Mexic. Românii, șapte adulți și trei copii, se aflau într-un autocar, în momentul în care șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat într-un camion. Accidentul s-a produs, la kilometrul 175, pe autostrada care leagă Mexic de Veracruz.
 
19 august 2013, două persoane au murit și cinci au fost rănite, la perifieria Sofiei, într-un accident în care a fost implicat un camion cisternă înmatriculat în România. În accident au fost implicate în total trei camioane și patru autoturisme. Persoanele decedate sunt doi bărbați cu vârste de 55 de ani și 64 de ani. Șoferul român al autocamionului implicat în accident a fost pus sub acuzare.
 
13 august 2013, un turist român în vârstă de 71 de ani și un croat de 31 de ani, ambii șoferi, și-au pierdut viața într-un accident rutier în centrul Croației, după ce mașinile lor au intrat în coliziune.
 
24 iulie 2013, un microbuz cu zece cetățeni români s-a răsturnat în Marea Britanie, ca urmare a exploziei unui pneu, iar două persoane au fost grav rănite și internate, ulterior, în spital iar alți opt au suferit leziuni ușoare.
 
13 iulie 2013, patru români și-au pierdut viața într-un accident rutier în regiunea Gironde din sud-vestul Franței, în care au fost implicate un autoturism și un camion de mare tonaj. Una dintre anvelopele camionului a explodat, ceea ce a făcut ca acesta să intre în autoturismul în care se aflau românii. Șoferul autocamionului a fost de asemenea rănit.
 
23 iunie 2013, în Muntenegru, și-au pierdut viața 18 români, iar alți 29 au fost răniți, după ce un autocar cu turiști români s-a prăbușit într-o prăpastie de 40 de metri. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o șosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorița, capitala Muntenegrului.
 
4 februarie 2013, un TIR cu numere de înmatriculare turcești a derapat în apropiere de Regensburg, Germania iar autocarul românesc, care se afla în spatele acestuia, nu a mai putut evita coliziunea. În autocar se aflau 22 de persoane. Cetățeanul român care conducea autocarul a decedat, iar alte 12 persoane au suferit traumatisme minore. La bordul autocarului nu existau pasageri minori.
 
22 ianuarie 2013, trei români și-au pierdut viața și ați doi au fost răniți într-un accident pe o autostradă din Belgia, după ce o furgonetă a fost proiectată de un autocamion dincolo de balustrada autostrăzii E4 și a luat foc.
 
6 ianuarie 2013, un bebeluș de șase luni și patru adulți, între care doi cetățeni români și alți doi cu dublă cetățenie, ungară și română, și-au pierdut viața în urma coliziunii mașinii în care se aflau cu un autovehicul SUV înmatriculat în Franța și care era condus de un cetățean din Republica Moldova, în apropiere de orașul Karcag, în estul Ungariei.
 
 
Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: Focus Agency
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii