Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentul vamal Mioara Dinu Omar Haysam nu a părăsit România la bordul vasului Iman T

ro

08 May, 2012 11:54 1510 Marime text

Mioara Dinu este unul dintre martorii audiaţi, ieri, în cazul Omar Haysam la Curtea de Apel Oradea.

Potrivit adevărul de seară de oradea, ea a susţinut în faţa magistraţilor că sirianul nu avea cum să fugă din România, în noaptea de 29/30 iunie deoarece controlul a fost unul foarte strict.

Unul dintre martorii audiaţi, ieri, la Curtea de Apel Oradea, respectiv Mioara Dinu, agent vamal responsabil pe nava Iman T, în anul 2006, a susţinut că sirianul Omar Haysan nu avea cum să fugă din România, de pe vas. Aceasta a declarat că vasul Iman T a fost supus unor controale drastice, astfel că era imposibil ca vre-un călător clandestin să nu fie remarcat.

"Niciun călător clandestin nu avea cum să supravieţuiască, nici măcar cinci minute într-un vas sigilat şi supraîncărcat cu sodă caustică, ţevi şi cherestea. În al doilea rând, din cauza unor ţigări găsite în portul Constanţa, vasul a fost permanent sub controlul poliţiei de frontieră, al căpităniei portului şi al organelor vamale", a declarat Mioara Dinu.

Femeia s-a arătat nemulţumită de faptul că justiţia nu i-a cerut nicio declaraţie olografă, iar audierea din 2008 a fost una sumară. Următorul termen în dosarul lui Omar Haysam a fost stabilit pe 25 iunie.

Sursa: www.adevarul.ro/locale/oradeal

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii