Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţiile de turism contestă suspendarea licenţelor

ro

05 Oct, 2016 21:26 2478 Marime text
Scandal în turism după ce autorităţile au anunţat că au suspendat licenţele agenţiilor care nu aveau asigurări. Tour operatorii se plângă că pe lista celor aproape 1.400 de agenţii care au rămas fără licenţă se numără şi companii care nu au probleme. În timp ce patronii se plâng că pierd clienţi, oficialii din turism promit actualizarea listei. Cel puţin 1.200 de români au fost păgubiţi după ce două mari firme au intrat în insolvenţă în ultimele două luni, informează digi24.ro.
 
Mai multe agenţii acuză autorităţile de neglijenţă după ce au apărut pe lista operatorilor cu licenţe de funcţionare suspendate. Unele ameninţă cu procese şi spun că vor cere daune de un milion de euro.
 
„Cerem ANT ca în 24 de ore să facă rectificarea şi să trimita un comunicat prin care să îşi asume ceea ce a făcut, faptul că a creat panică, a dezinformat şi a deformat realitatea,” spune Marius Pandel, director Christian Tour, potrivit digi24.ro.
 
Reprezentantul agenţiei susţine că a închis mai multe puncte de lucru care acum apar cu licenţa suspendată pe lista ANT. Şi mai spune că a pierdut clienţi pentru că a apărut pe lista neagră a autorităţilor.
 
„Am constat că aproape 85% din cifra de afaceri a turismului românesc figurează pe lista respectivă“, afirmă Ciprian Enea, consultant în turism, citat de digi24.ro
 
Şefa ANT promite că în scurt timp lista va fi modificată.
 
„Noi am făcut o listă în bună credinţă. Fiecare are problema lui sau situaţia lui. Unii că nu şi-au declarat noul sediu, adică operau iniţial, când şi-au pierdut licenţa, la o anumita adresa şi n-au notificat ANT că şi-au schimbat sediul. Nu i-am regăsit acolo, dar era obligaţia dânşilor să anunţe. Alţii că poate au uitat pur şi simplu că există o astfel de obligaţie legală”, consideră Anca Nedea, preşedintele ANT.
 
Oficialii Autorităţii Naţionale pentru Turism spun că agenţiile fără licenţă trebuie să îşi trimită clienţii în vacanţă dacă au plătit, dar nu mai au voie să vândă noi pachete turistice.

Citeşte şi...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii