Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentia Nationala de Transplant, in pericol de desfiintare

ro

06 May, 2010 21:43 1325 Marime text

Bolnavii din România a căror viaţă depinde de un transplant de organe ar putea avea şanse minime de supravieţuire, deoarece Agenţia Naţională de Transplant (ANT) este în pericol de desfiinţare din cauza reducerii considerabile a personalului, potrivit Realitatea.net.

Surse din cadrul instituţiei au declarat că ANT se află în pericol de desfiinţare după ce personalul s-a redus considerabil, iar în sistemul de stat nu se mai pot face angajări. "Agenţia ar putea să nu mai existe. Am rămas puţini, mai sunt doar patru medici care trebuie să acopere toată ţara, şi dacă unul dintre ei îşi va da demisia, plecăm cu toţii. Nu avem ce să facem, nu se poate lucra în asemenea condiţii", au declarat, pentru Realitatea.net, surse din interiorul ANT.

Instituţia nu mai funcţionează la cote maxime după scandalul cu traficul de ovule de la Clinica Sabyc. Îniulie 2009 procurorii DIICOT l-au pus sub acuzare pe Victor Zota, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, în ancheta privind clinica Sabyc. Ministerul Sănătăţii l-a demis pe Zota pentru că a semnat o decizie prin care permitea clinicii Sabyc să desfăşoare activitatea de transplant. Potrivit legii, doar ministerul poate da o astfel de acreditare.

Demiterea lui Victor Zota a generat un întreg val de plecări, astfel că mai mult de jumătate din personalul agenţiei şi-a dat demisia. În prezent doar patru medici mai lucrează la Agenţia de Transplant.

Sursa: realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii