Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia Naţională de Integritate, un nou dosar la Constanţa

ro

23 Dec, 2014 09:55 1623 Marime text
Marian Dănilă Munteanu, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei I.C. Brătianu, Tulcea, a chemat la judecată Agenţia Naţională de Integritate. Şi asta pentru că, pe data de 27 noiembrie, inspectorii de Integritate au anunţat constatarea existenţei conflictului de interese de natură administrativă în cazul a cinci foşti sau actuali aleşi locali (doi foşti primari, doi consilieri locali şi un consilier judeţean). Printre consilierii locali se număra şi Marian Dănilă Munteanu, care, potrivit ANI, „în exercitarea mandatului de consilier local, a participat, în  luna februarie 2013, la luarea deciziei și aprobarea Hotărârii Consiliului Local privind stabilirea taxei pentru închirierea terenurilor agricole situate în extravilan din domeniul privat al Comunei I.C. Brătianu, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004“.
 
„Anterior aprobării acestei hotărâri, în anul 2011, persoana evaluată încheiase cu C.L. al Comunei I.C. Brătianu un contract privind închirierea unui teren agricol în suprafață de 22,24 ha, la o chirie anuală de 250 Lei/ha, iar, prin aprobarea Hotărârii din luna februarie 2013, taxa de închiriere s-a modificat la 200 Lei/ha“, conform ANI.  
 
Nemulţumit de constatarea inspectorilor de Integritate, Marian Dănilă Munteanu s-a adresat judecătorilor Curţii de Apel Constanţa. Până la acest moment nu a fost stabilit un prim termen de judecată şi nici completul investit cu soluţionarea cauzei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii