Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia Naţională Antidrog Antreprenorii din Regiunea Sud-Est vor afla beneficiile angajării persoanelor din grupuri vulnerabile

ro

20 Mar, 2015 14:16 3746 Marime text
Agenţia Naţională Antidrog, împreună cu partenerii săi din proiectul „Egalitate pe piața muncii! - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile” organizează, în data de 23 martie 2015, la Constanța, masa rotundă cu tema „Oportunităţi de angajare pentru persoanele din grupurile vulnerabile din Regiunea Sud-Est”. Evenimentul își propune motivarea angajatorilor în scopul reintegrării pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile vizate în proiect: persoane de etnie romă, cu dizabilități, dependende de substanțe interzise și persoane care au părăsit sistemul instituționalizat.
 
La eveniment vor lua cuvântul vectori de opinie în domeniul reintegrării sociale și profesionale a persoanelor din grupurile vulnerabile:
 
- Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
- Sorin Oprea - chestor de poliție, director Agenția Națională Antidrog
- Mădălina Belcin - profesor, psiholog, coordonator Centrul Județean de Resurse și de Asistența Educațională Constanța
- Adrian Gămălie - consilier pe problemele romilor în cadrul Prefecturii Constanța
- Verona Simionesei - psiholog specialist clinician în Serviciul Autoritate Tutelară și Protecția Copilului din cadrul primăriei Constanța
- Petre Dinică - director, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
- Emilia Murineanu - director, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța
- Mariana Fatu - purtător de cuvânt, Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Constanța
- Gabriela Agiac - președinte, Cooperativa Meșteșugărească Muncă și Artă Constanța
- Elena Olteanu - reprezentant SC CARPEMAT SRL
 
Moderatorul administrativ al evenimentului va fi Carmen Grigor, reprezentant, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.
 
Moderatorul de specialitate al evenimentului va fi Ludovic Fraico, Director executiv, Centrul de Resurse Educationale si Psihosociale (CREPS).
 
La eveniment vor mai participa angajatori, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuţii în consilierea şi angajarea persoanelor din grupurile vulnerabile, precum şi reprezentanţi ai Beneficiarului şi ai partenerilor proiectului.
 
Scopul evenimentului este de a oferi angajatorilor informații cu privire la beneficiile angajării persoanelor din grupuri vulnerabile. De asemenea, organizatorii își propun și sensibilizarea antreprenorilor, în scopul facilitării reintegrării profesionale a beneficiarilor proiectului.
 
Proiectul îşi propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi şi persoanelor dependente de droguri. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile. Beneficiarul proiectului este Agenţia Naţională Antidrog, in parteneriat cu : Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1, Bucureşti (DGASPC S1), Romani Criss – Centrul romilor pentru intervenţie socială şi studii, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Asociaţia TRANSCENA, SC Avangarde Technologie Consulting SRL, Arhiepiscopia Tomisului, Agenţia Naţională pentru Romi, LOOP Operations şi Faxmedia Consulting.
 
Evenimentul este realizat în cadrul proiectului POSDRU 165/6.2/S/140936, „Egalitate pe piata muncii! - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile″cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii