Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat primul vaccin contra malariei

ro

24 Jul, 2015 21:23 1635 Marime text
 
Primul vaccin contra malariei, Mosquirix, a primit aviz științific pozitiv din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care a anunțat astăzi, într-un comunicat de presă, că produsul nu va fi comercializat în Uniunea Europeană, ci în zone grav afectate de paludism cum ar fi Africa.
Numit și RTS, vaccinul a fost realizat de firma britanică GlaxoSmithKline împreună cu organizația neguvernamentală PATH Malaria Vaccine Initiative. El va fi folosit pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între șase săptămâni și 17 luni contra malariei provocate de parazitul Plasmodium falciparum, precum și împotriva hepatitei B.
După zeci de ani de cercetări, aceasta este prima dată când se aprobă un vaccin antimalarie, care, deși are "eficiență limitată, aduce avantaje mai mari decât riscurile pe care le implică", după cum spun cei de la EMA.
Eficiența imunizării scade la un an de la administrare, așa încât, EMA avertizează că vaccinarea trebuie să fie însoțită de alte măsuri preventive, cum ar fi folosirea plaselor contra țânțarilor și a insecticidelor. Se așteaptă ca Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să publice în noiembrie 2015 recomandări de utilizare a produsului farmaceutic Mosquirix. Conform celor mai recente statistici ale OMS, spune Agerpres, în anul 2013, au murit de malarie 627.000 de persoane în întreaga lume, dintre care 90 % în Africa, în special copii care nu împliniseră cinci ani (82%).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii