Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de poliţie, arestat preventiv pentru mită şi trafic de influenţă

ro

06 Jul, 2016 17:29 1722 Marime text
Astăzi, ca urmare a activităților desfășurate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea  procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, instanța a dispus  arestarea preventivă a inculpatului D.P.D., agent șef principal de poliție în cadrul I.P.J. Buzău, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată și trafic de influență.
 
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în cursul lunii iunie 2016, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de poliție rutieră, a pretins și a primit, în trei situații, suma totală de 600 lei, pentru a nu dispune măsurile legale de sancționare ce se impuneau în raport de abaterile rutiere constatate.
 
De asemenea, s-a reținut că, în aceeași calitate de agent de poliție, în toamna anului 2015, a pretins suma de 900 de euro și a primit de la o persoană suma de 500 de euro, în schimbul promisiunii de a-i facilita acesteia promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere auto categoria B, în sensul de a interveni pe lângă examinatorii auto din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Buzău.
 
Administrarea probatoriului în cauză a fost realizată de lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului de caz.
 
Cercetările continuă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii