Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Costin Şocarici rămâne în arest. Decizia este definitivă (referat DNA)

ro

02 Sep, 2015 09:41 2177 Marime text
Costin Gabriel Şocarici, administrator al unor societăți comercial, rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa.

Şocarici este cercetat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța pentru trafic de influență şi spălare a banilor.
 
DNA arată că „în luna decembrie 2014, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro, în trei tranșe, din care în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 lei, 535.152,07 lei precum și un bilet la ordin în valoare de 98.000 lei, afirmând că are influență asupra unor funcționari din cadrul ANAF și asupra unor lucrători SRI, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă acestuia din urmă“. „Precizăm că atât omul de afaceri cât și societățile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare. De asemenea, în același context, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a afirmat că are influență și asupra unor magistrați judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, cu scopul obținerii unei soluții favorabile omului de afaceri. Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător“, conform procurorilor. 

Denunțătorul, cetățean chinez
Șocarici ar fi garantat că îl ajută să nu fie urmărit penal (referat DNA)  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii