Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeroportul Tuzla duce tradiţia mai departe Obţinerea celui mai înalt nivel de pregătire SAR

ro

29 Mar, 2014 15:21 2386 Marime text

























Primul zbor pentru salvare aeriană s-a desfăşurat pe Aeroportul Tuzla. În urmă cu 46 de ani, AVIASAN desfăşura prima misiune de zbor pe Aeroportul Tuzla. Astăzi, Regional Air Services a continuat tradiţia prin încheierea pregătirii pentru căutare şi salvare aeriană.

Primăvara aceasta piloţii de la Tuzla în parteneriat cu Heli Rescue Consult, au parcurs pregătirea teoretică şi practică pentru specializarea în operaţiuni de salvare helicopter hoist operator (HHO) şi Search and Rescue (SAR). Evaluarea finală, realizată de doi examinatori de prestigiu Herbert Graser şi Werner Greipl, piloţi de încercare în cadrul Eurocopter, cu o vastă experienţă în misiunile de salvare, atât pe uscat cât şi pe mare, s-a încheiat cu rezultate excelente.

La Tuzla există prima şcoală privată de aviaţie, atât pentru pregătire piloţilor de elicopter, cât şi de avion şi prima şcoală de paraşutism. Aeroportul găzduieşte prima şcoală de supravieţuire pe mare acreditată OPITO din Europa Centrală Şi de Est. Şcoala de supravieţuire a primit numele „Centrul de Pregătire pentru Supravieţuire pe Mare-Constantin Ştefănescu” din respect faţă de tradiţia misiunilor de salvare, la 50 de ani de la prima misiune de succes relizată în acest scop de pilotul comandant Constantin Ştefănescu.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii