Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeroportul din Bali, închis din cauza norilor de cenușă vulcanică

ro

12 Jul, 2015 12:12 1587 Marime text
 
Autoritățile indoneziene au închis din nou duminică aeroportul din insula turistică Bali, ca urmare a erupției vulcanului Raung, care scuipă nori de cenușă, relatează AFP. Aeroportul internațional Ngurah Rai fusese redeschis sâmbătă pentru a permite miilor de turiști blocați să poată părăsi insula.
 
Însă duminică dimineața, Ministerul Transporturilor a anunțat că norii de cenușă se îndreaptă spre Bali și că aeroportul va fi închis până până cel puțin în jurul orelor 16.00 (08.00 GMT). "Vom continua să urmărim situația pentru a decide o eventuală prelungire a închiderii", a declarat AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului, J.A. Barata.
 
Alte trei aeroporturi închise joi, printre care aeroportul internațional din Lombok, altă insulă turistică vecină cu Bali, au fost redeschise vineri. Traficul aerian este în mod regulat perturbat de erupții vulcanice în Indonezia, țară situată într-o zonă de intensă activitate seismică și care numără cel mai mare număr de vulcani din lume.
 
Nivelul de alertă de pe muntele Raung, un vulcan de circa 3.300 de metri altitudine, a fost majorat cu un grad, la sfârșitul lunii iunie, la limita nivelului de alertă cel mai ridicat, după ce vulcanul a început să arunce lavă și nori de cenușă.

Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii