Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP Prima ediție a dezbaterilor științifice ale experților din domeniul electoral

ro

12 Apr, 2016 16:29 1926 Marime text
 
Astăzi, a început la București prima ediție a dezbaterilor științifice ale experților din domeniul electoral, organizată de Comisia de la Veneția în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Evenimentul are ca temă ”Legislația electorală și noile tehnologii: provocări legislative” și se desfășoară, timp de două zile, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare.

La eveniment participă reputați specialiști din peste 15 țări și reprezentanți ai unor prestigioase organizații internaționale cu activitate în domeniul electoral, precum Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa/Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului, Rețeaua de Competențe Electorale Francofone, Comunitatea Democrațiilor și Centrul Internațional pentru Studii Parlamentare.

În deschiderea lucrărilor, Secretarul General al AEP, Csaba Tiberiu Kovacs, a transmis invitaților salutul președintelui AEP, Ana Maria Pătru și a precizat că o astfel de reuniune va fi diferită de o conferința clasică, oferind posibilitatea de a intra în profunzimea provocărilor pe care le presupune legislația electorală și utilizarea noilor tehnologii.

Pierre Garrone, Șeful Diviziei Alegeri și Partide Politice a Comisiei de la Veneția, a felicitat AEP pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului și a explicat că aceste dezbateri reprezintă o ocazie prețioasă de a reuni specialiști în materie electorală, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, provenind din medii diferite nu numai sub aspect profesional, ci și geografic. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii