Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEC – singura organizație de tineret din Constanța membră a Consiliului Tineretului din România

ro

07 Jul, 2016 02:07 2089 Marime text
            În perioada 4-5 iulie a.c., în municipiul Timișoara, a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Tineretului din România (CTR), federația reprezentativă a tinerilor din România, din partea AEC participând Ștefan-Cristian Peltea, vicepreședinte. Cu ocazia Adunării Generale, Asociația Elevilor din Constanța, organizația reprezentativă a elevilor din județul Constanța, a aderat ca membru candidat la CTR, având susținerea unei rețele de organizații de tineret din județul Constanța, în conformitate cu prevederile Statutului CTR.
            Organizațiile de tineret din județul Constanța care au susținut aderarea AEC la Consiliul Tineretului din România sunt: Asociația Studeților din Constanța, Liga Studenților din Universitatea Maritimă din Constanța, Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța, Asociația Studenților și Absolvenților la Teologie și Asociația de Studii Juridice a Studenților Constănțeni – ELSA.
            De asemenea, în marja Adunării Generale, AEC a participat, în data de 4 iulie, la ceremonia prin care Consiliul Europei a acordat certificatul de calitate pentru centre de tineret Casei Tineretului din Timișoara, aflată în proprietatea și administrarea FITT (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș) – aceasta devenind astfel unul din cele 8 centre de tineret din Europa care are această recunoaștere, fiind singurul din România și singurul din Europa, care este administrat în exclusivitate de tineri.
            Consiliul Tineretului din România este federația care reprezintă tinerii și organizațiile de tineret din România, la nivel național și internațional. Cu 10 ani de activitate, CTR este organizația care luptă pentru apărarea și promovarea drepturilor tinerilor români din țară și din străinătate, fiind singura federație din România membră a European Youth Forum (EYF) și World Assembly of Youth (WAY).
 

„Aderarea AEC la Consiliul Tineretului din România este un punct de plecare pentru consolidarea mișcării de tineret la nivel local, din acest moment, județul Constanța fiind reprezentat în marea familie a organizațiilor de tineret din România. În momentul de față, AEC este membru candidat al CTR, urmând ca, în finalizării tuturor procedurilor, să devenim membri cu drepturi depline, cel mai probabil, până la finalul anului. AEC va continua să deruleze acțiuni pentru apărarea și promovarea drepturilor și intereselor elevilor și tinerilor din județul Constanța, unul din obiectivele din acest moment fiind reducerea inechităților din sistemul de educație, care, din păcate, le creează un dezavantaj elevilor proveniți din familii cu o situație materială precară.” a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii