Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Nicolaescu - Există riscul ca, din ianuarie 2017, constănţenii să nu mai poată primi de la nivel local ce li se cuvine

ro

15 Mar, 2016 11:56 2236 Marime text
În sala „Remus Opreanu”, are loc o şedinţă de lucru cu primarii din judeţul Constanţa. În aceste momente, se discută despre punctul doi de pe ordinea de zi, şi anume retrocedările.
 
Prefectul Adrian Nicolaescu face o serie de precizări: „Am preluat din mers situaţia retrocedărilor. Avem circa 9.000 de cereri care stau în aşteptare, dar avem şi un termen limită, 1 ianuarie 2017. Am reuşit să dublez întâlnirile de fond funciar de două ori pe lună”, spune acesta. „Am întărit grupul tehnic la nivelul prefecturii”, continuă prefectul, care are rugămintea să i se trimită dosarele cât mai complet.

„Este greu, am început în 91 legea fondului funciar şi iată că, după 25 de ani, tot nu am terminat. Există riscul ca după 1 ianuarie 2017 constănţenii să nu mai poată primi de la nivel local ce li se cuvine, iar dosarele lor să ajungă la ANRMAP, ceea ce, vă spun, ar fi o ruşine pentru noi, la nivel local”, a afirmat Nicolaescu.


Situaţia informativă a dosarelor de retocedari este prezentată de subprefectul Ersun Anefi.

„La nivelul judeţului există 9.164 de cereri nesoluţionate. Anul trecut, au fost făcute 818 propuneri. Aşadar, va trebui să lucrăm de zece-12 ori mai mult. Avem o balanţă pozitivă. Avem 64.000 de hectare şi cereri pentru 42.000 de hectare de teren. În prima fază se va restitui din rezerva UAT-urilor, apoi vom trece la rezerva de la ADS”, a spus acesta.



Citeşte şi Informaţii importante despre alegerile locale: Acum, şedinţă de lucru cu primarii din judeţul Constanţa (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii