Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Hădean a gătit pentru vizita lui Francois Hollande. Cum a arătat meniul

ro

14 Sep, 2016 22:00 1850 Marime text
Adrian Hădean și Nicolai Tand au gătit prânzul oferit de premierul Dacian Cioloş delegației franceze conduse de președintele Francois Hollande.

Imaginea cu cei doi bucătari împreună cu echipa restaurantului Diplomat, unde au organizat prânzul, a fost publicată pe Faceboook.

"Domnul Dacian Cioloş a dorit ca Nicolai și cu mine să pregătim un meniu pentru prânzul oferit azi delegației franceze conduse de președintele Franței, domnul François Hollande. Am gătit și servit un meniu de cinci feluri, împreună cu echipa restaurantului Diplomat. Mulțumim pentru ocazie, mulțumim pentru colaborare", a scris Adrian Hădean pe contul său de Facebook.

"Azi a fost o zi extraordinară pentru mine! La invitația domnului premier Dacian Cioloş, am gătit alături de Adrian Hadean și echipa restaurantului Diplomat pentru delegația franceză condusă de președintele Franței, domnul François Hollande", a fost mesajul publicat de Nicolai Tand pe Facebook.

"Mulțam fain Nicolai. Un moroșan cu ștaif de parizian. O fo' tare tare bun!", a răspuns Dacian Cioloş.

Timp de aproximativ 14 ore, Adi Hădean şi Nicolai Tand au pregătit pentru preşedintele Franţei un dejun format din cinci feluri de mâncare tradiţionale româneşti, cu produse de sezon, 100% românești.

„A fost un prânz din cinci feluri. Mâncare tradiţională românească, mâncare cu care suntem noi obişnuiţi de când eram copii”, a spus Adi Hădean, la Europa FM.

„Am deschis masa cu o cremă de dovleac, combinată cu un piure din păstârnac copt, cu hribi fripţi în unt. Am folosit doar ce am găsit în acest sezon şi toate legumele au fost cumpărate de la producători români din piaţă. Felul următor a fost file de păstrăv cu un bisque din raci (bisque fiind o supă groasă), în care am pus şi cozi de raci şi în care am mai pus un piure din morcovi copţi. La felul principal am avut muşhiuleţ de berbecuţ pe care l-am fript foarte simplu după ce l-am marinat cu mentă, cimbrişor, sare, piper şi puţin ulei de rapiţă; cu un piure din ardei copţi, pe care i-am fript pe cărbuni până când s-au carbonizat pe exterior şi au avut o culoare intensă şi un gust afumat foarte plăcut; cu vinete afumate lângă şi am mai pus nişte fasole verde, tot românească, şi arpagic. A fost un meniu de degustare, cu feluri mai multe, dar cu porţii ceva mai mici”, a explicat Adi Hădean în această dimineaţă, la Europa FM.

 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii