Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:21 12 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Vrei să devii marinar? Admitere la Colegiul Nautic Român din Constanţa

ro

01 Apr, 2015 13:30 1583 Marime text
La sediile Colegiului Nautic Român, din Mogoşoaia şi Constanţa, pe data de 4 aprilie, ora 10.00 va avea loc un examen de admitere pentru urmarea cursurilor institutţiei de învăţământ. Examenul constă într-un test de limba engleză şi un interviu structurat.
 
Cursurile de ofiţer (punte, maşină şi electrician) organizate de Colegiului Nautic Român durează trei ani, doi ani teorie şi un practică la bordul navelor maritime. În perioada de practică, cadeţii primesc diurnă.
 
„După obţinerea brevetului, salariul de pornire pentru un navigator începător este de minimum 2500 de euro. Un ofiţer cu experienţă poate câştigă, lunar, între 6000 şi 15.000 de euro, în funcţie de tipul de navă”, informează reprezentanţii instituţiei într-un comunicat de presă remis azi redacţiei.
 
“70% din cei care se înscriu la cursurile noastre au deja o diplomă de facultate. Sunt tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani. Cei mai mulţi dintre ei au studiat la facultăţi teoretice şi au diplome care le recunosc studiile superioare, majoritatea în economie sau drept. Ori, pe aceste segmente de piaţă, cererea de forţă de muncă a fost în ultimii ani într-un regres semnificativ. Pentru ei, cursurile oferite de Colegiul Nautic Român pentru ofiţeri – punte, maşină şi electrician – reprezintă o şansă nouă, mai ales în contextul în care, în numai doi ani, pot pleca în voiaje plătite”, punctează Stelian Cojocaru, preşedintele Colegiului Nautic Român, potrivit comunicatului citat.

Sursa foto: wall-street.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii