Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorul Adevărul Holding, audiat în dosarul lui Burci?

ro

27 Apr, 2016 15:40 1727 Marime text
 
La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Olt au început să fie aduse, astăzi la prânz, persoanele care sunt audiate în dosarul de constituire a unui grup infracţional organizat, dosar care îl vizează şi pe omul de afaceri Cristian Burci.
 
În această dimineaţă, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat pe afaceristului Cristian Burci, într-un dosar în care se efectuează patru percheziții. Menţionăm că dintre acestea are loc la o redacție de ziar, potrivit presei din Bucureşti.
Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată, a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.
 
În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de suspectul B.C.-I.prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

Administrator Adevărul Holding, audiat în dosarul lui Burci

Până la această oră au ajuns cinci persoane, printre care s-ar număra, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, şi Cătălin Mănescu, unul dintre colaboratorii lui Burci şi care a ocupat din 2013 funcţia de administrator la Adevărul Holding, precum şi un fost director de la SC Romvag SA Caracal, Ion Dinoiu.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat astăzi pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care se efectuează patru percheziţii, dintre care una la o redacţie de ziar. Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile ar avea loc şi la redacţia cotidianului Adevărul, iar printre suspecţii din dosar se află şi Denisa Turcu - fost administrator special la Adevărul Holding.
 
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, au mai indicat sursele menţionate.
 
Potrivit unui comunicat de presă DIICOT, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări faţă de un număr de zece suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2006 şi până în prezent membrii grupului infracţional au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, constând în introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora.
 
Suspecţii ar fi reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.
 
Potrivit comunicatului menţionat, procurorii DIICOT - BT Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat astăzi un număr de patru percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a localităţilor Chiajna şi Corbeanca.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt - Serviciul de Investigaţii Financiare.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi SIAS - IGPR. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, se mai arată în comunicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii