Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrator de firmă, reţinut pentru evaziune fiscală

ro

24 Jul, 2016 18:25 1982 Marime text
Polițiștii din Argeș au reținut un cetățean italian, administrator al unei firme, care nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii intracomunitare de flori din Olanda, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.600.000 de lei.

La data de 23 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au reţinut un cetăţean italian, de 52 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. 

Din cercetări poliţiştii a reieșit că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii intracomunitare de flori din Olanda, în valoare de 4.068.833 de lei.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de 1.676.359 de lei, reprezentând  impozit pe profit şi T.V.A..

Reamintim că, în cadrul aceluiaşi dosar penal, la data de 17 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 4 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Braşov şi Sibiu.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii