Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Adio spital regional la Constanţa! (video)

ro

25 May, 2016 15:40 6941 Marime text
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în aceste momente, susţine o conferinţă de presă.
 
Puţin mai devreme, Vlad Voiculescu s-a referit la spitalele regionale şi a menţionat că a discutat şi cu europarlamentarul Corina Creţu şi cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi s-a ajuns la concluzia că se impune demararea proiectelor care vizează construirea de spitale regionale în Cluj, Iaşi şi Craiova. Constanţa nu a apărut printre nominalizate.
 
De asemenea, Vlad Voiculescu a vorbit şi despre infecţii şi măsuri ce vor fi luate. „Infecţiile pun în pericol viaţa pacienţilor, dar şi a personalului medical. Avem un plan de prevenire şi control a acestor infecţii. Pregătim o acţiune de control. (...) Vrem o schimbare în contractele de management”, a declarat acesta.

UPDATE 1, ora 15.56

Referitor la intenţia de schimbare a unor aspecte ce vizează managerii spitalelor, dacă până acum aceştia erau penalizaţi dacă transmiteau la centru date din care reieşea că au multe infecţii nosocomiale în spitalele pe care le conduc, acum trebuie să transmită aceste date. A spus că se lucrează la contractul de management, care va elimina sancţionarea managerilor dacă raportează prea multe infecţii nasocomiale. Ministrul a menţionat că vor fi şi alte schimbări în acest contract la care se lucrează acum. De asemenea, a vorbit şi despre un caiet unic pentru biocide ce va fi folosit de toate spitalele. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii