Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, şosele! Au apărut maşinile zburătoare

ro

17 Mar, 2015 08:39 1925 Marime text
Ceea ce mulţi ani părea o simplă utopie va deveni realitate. Un producător din Slovacia a prezentat o maşină zburătoare ce va fi destinată publicului larg din 2017, potrivit ziare.com.

AeroMobil 3.0 este prima maşină zburătoare din lume ce va fi scoasă la vânzare la scară largă, anunţă NewsWeek, citat de ziare.com.

Modelul slovacilor de la AeroMobil poate rula atât pe şosea, cât şi în aer, cu anumite limite.

În primul rând, maşina zburătoare nu poate depăşi o viteză de 160 de kilometri la ora în aer. De asemenea, altitudinea maximă la care poate zbura este de 2.987 de metri.

În ceea ce priveşte autonomia de zbor, aceasta este de 692 de kilometri.

Modelul companiei din Slovacia va fi dotat cu un pilot automat parţial şi va avea şi o paraşuta de urgenţă, ce se va declanşa singură în caz de nevoie.

Carburantul maşinii va fi benzină, iar consumul estimat este de 15 litri/oră. Pentru a putea conduce o maşină zburătoare, şoferii au nevoie de un permis normal, potrivit producătorilor. Nu se ştie încă dacă este necesar şi un permis de pilot.

Pentru a putea ateriza, nu este obligatoriu să găsiţi un aeroport, fiind suficient un teren cu o lungime de 200 de metri.

Conform producătorilor, Uniunea Europeană a manifestat un sprijin puternic pentru dezvoltarea acestui proiect, scrie ziare.com.

Preţul estimat va fi de ordinul sutelor de mii de dolari.


Sursa: ziare.com
Sursa video: Youtube
Sursa foto: Captură video Youtube
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii