Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio Schengen! Cel puţin până în 2017…

ro

03 Oct, 2015 21:13 1661 Marime text
Premierul Victor Ponta a transmis, astăzi, de la Amman, vești nu tocmai bune. El spune că însă nu există consens politic când vine vorba de aderarea României la spaţiul Schengen, așa că România nu va fi primită în spaţiul Schengen nici în 2015, nici în 2016.
 
Ponta a adăugat că, având în vedere şi poziţia Olandei, care anul viitor va prelua preşedinţia Uniunii Europene, sunt foarte slabe şansele ca România să fie acceptată în spaţiul Schengen mai devreme de 2017.
 
"Şedinţa JAI e săptămâna viitoare şi ni s-a spus foarte clar nu există consens Vă spun mai direct: se votează contra, tot de către acele ţări care votau de obicei contra şi atunci nu avea rost să supunem la vot în contextul actual Anul viitor preşedinţia va fi a Olandei despre care ştiţi bine ce prietenă a fost cu România pe tema Schengen. O să vedem Deocamdată e clar că dosarul Schengen, în ceea ce mă priveşte pe mine şi Guvernul eu cred că nu are rost să ne mai rugăm prea mult de cineva care nu vrea să ne audă", a declarat Ponta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii