Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Samson, audiată cinci ore la DNA Iaşi

ro

23 Jun, 2015 21:47 1351 Marime text
Adina Samson, fosta iubită a primarului suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita, aflat în arest la domiciliu, a fost audiată, astăzi, timp de cinci ore, de procurorii DNA din Bucureşti, ea povestind cu lux de amănunte că a fost ameninţată, hărţuită sexual şi chiar lovită de edilul ieşean. Potrivit avocatului femeii, Dragomir Tomaşeschi, procurorii au chemat-o pentru a da declaraţii privind plângerea penală depusă de aceasta la DNA, în urmă cu o lună.
Tot astăzi, au fost audiaţi la Iaşi de către procurorii DNA Bucureşti mai mulţi funcţionari ai Primăriei ieşene, între care secretara primarului Gheorghe Nichita, dar şi câţiva şefi din primărie şi de la Poliţia Locală. Edilul Nichita se află în arest la domiciliu din 8 mai, în dosarul în care este acuzat că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale ca să-şi urmărească fosta iubită. Primarul municipiului Iaşi a fost suspendat din funcţie în 22 mai, printr-un ordin emis de prefectul judeţului. În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.
Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.
Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii