Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Florentina Dumbravă, reținută de DNA

ro

12 Jan, 2016 15:30 2421 Marime text
Biroul de Informare și Relații Publice al DNA a transmis următoarea informare:

„În completarea comunicatului nr. 1710/VIII/3 din 6 noiembrie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
 
       Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 ianuarie 2016, a inculpatei
DUMBRAVĂ ADINA FLORENTINA, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- complicitate la luare de mită,
- complicitate la spălare a banilor.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2012 – 2014, inculpata Dumbravă Adina Florentina l-a ajutat, cu intenție pe inculpatul Pătcaș Dorel, în calitate de director executiv adjunct în cadrul D.G.F.P. Bihor, să pretindă și să primească, de la doi administratori de firmă (martori denunțători în cauză), prin intermediari, suma totală de 42.000 de euro (29.000 de euro, respectiv 13.000 de euro).
În schimbul acestei sume de bani, inculpatul Pătcaș Dorel trebuia să facă demersurile necesare pe lângă inspectorii care efectuau controale la societățile comerciale conduse de oamenii de afaceri, astfel încât aceştia să nu constate eventuale aspecte penale și pentru ca aceste controale să fie favorabile firmelor respective.
În cursul lunii ianuarie 2014, inculpatul Pătcaș Dorel, beneficiind de ajutorul aceleiaşi inculpate, a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 25.000 de lei (parte din suma totală de 29.000 de euro), prin întocmirea olografă a unui contract de împrumut fictiv, pretins a fi întocmit la 10 ianuarie 2013, semnat de unul dintre oamenii de afaceri și o altă persoană, cunoscând împrejurarea că suma respectivă provine din comiterea unei infracțiuni de corupție.
 
Inculpatei Dumbravă Adina Florentina i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
 În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii