Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Acuzaţii grave la adresa jurnalistului Stelian Negrea

ro

04 Mar, 2016 18:57 2646 Marime text

 

“Asociația Ziariştilor Independenți din România – AZIR, Secția românească a Asociației Europene a Jurnaliştilor-AEJ, aduce la cunoştința comunității jurnalistice că Adunarea Generală şi Consiliul Director au decis să îl elimine pe Stelian Negrea din organizație pentru grave încălcări ale principiilor etice ale AZIR/AEJ, cât şi pentru fapte penale aflate în competența justiției. Astfel, orice legitimare a lui Stelian Negrea în calitatea de membru al AZIR/AEJ reprezintă uzurpare de calități. Deşi a fost apărat de AZIR-AEJ, atât el cât şi soţia sa, în numele libertăţii presei, Negrea nu s-a dovedit demn de încrederea organizaţiei ci, dimpotrivă, s-a folosit de relaţiile organizaţionale bazate pe respect şi încredere pentru a-şi spori veniturile”, potrivit unui comunicat AZIR transmis Revistei 22.

 
E vorba despre organizarea, la Sibiu, a Congresului Asosciației Europene a Jurnaliștilor (AEJ), în toamna lui 2015, ocazie cu care AZIR susține că Stelian Negrea și-ar fi însușit în mod fraudulos o parte din banii de sponsorizare a evenimentului.
 

“A recurs la manipulări josnice înşelând buna-credință a președintei asociației și a colegilor, pentru a dirija sume către firma proprie, Gershwin s.r.l., aflându-se astfel într-o evidentă situație de incompatibilitate. De asemenea, a refuzat să restituie ştampila şi să prezinte documente justificative pentru banii cheltuiți din contul asociației”, mai transmite Asociația.

 
Asociația Ziariştilor Independenți din Român a anunţat, totodată, că l-a trimis în judecată pe jurnalistul Negrea.
 
AZIR transmite și un avertisment: “Întrega comunitate media să se delimiteze de impostură şi să manifeste prudență în relația cu astfel de persoane care compromit profesia de jurnalist”.

Negrea: "Se încurcă în minciuni"
 
Acuzat de Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR) că și-ar fi însușit din banii pentru organizarea unui congres, în toamna lui 2015, Stelian Negrea spune că a avut un contract cu asociația, că s-a ocupat de organizarea congresului și a adus sponsorizări, iar AZIR a reziliat unilateral înțelegerea, fără explicații.

" Aşa se întâmplă când şefimea de la AZIR s-a văzut cu sacii în căruţă. Când se rugau de mine cu cerul şi pământul în august 2015 că nu aveau nici un euro pentru congresul AEJ de la Sibiu din noiembrie 2015 nu mai invocau nici un fel de matrapazlâcuri ci semnau contracte de reprezentare şi comision prin care erau de acord să îmi dea 10% din încasări numai să le aduc bani pentru organizarea congresului AEJ de la Sibiu. După ce le-am adus sponsorizări de 24.800 Euro şi după ce s-a încheiat cu succes congresul AEJ de la Sibiu din noiembrie 2015 conducerea AZIR pur şi simplu nu mai recunoaşte contractul de reprezentare şi comision pe care au decis să-l rezilieze unilateral. Nu mai recunosc nici alte contracte pe care le-au semnat prin preşedinta AZIR care acum se încurcă în minciuni. Le poftesc pe distinsele doamne să se adreseze Justiţiei cum o voi face şi eu pentru a-mi recupera sumele restante pe care le au restante faţă de mine. Ţin să le reamintesc celor de la AZIR că AEJ mi-a luat apărarea în diferendele cu Antenele lui Voiculescu, ei neavând nici un merit. O să fac publice atât contractul de reprezentare şi comision semnat de preşedinta AZIR cât şi alte dovezi care să arate ipocrizia şi duplicitatea unor doamne ajunse la vârstă senectuţii", spune Stelian Negrea, pentru paginademedia.ro.



Sursa foto: epochtimes-romania.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii