Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de acte sexuale cu minori Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, vrea să i se reducă din pedeapsă

ro

22 Aug, 2016 12:58 3569 Marime text
Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a formulat o cerere prin care solicită să-i fie redusă din pedeapsă perioada în care a fost reținut în străinătate. Cererea s-a aflat în discuție astăzi, la Tribunalul București, însă instanța a amânat judecarea contestației lui Bivolaru până pe data de 6 octombrie.
 
Liderul MISA a fost condamnat, în 2013, la o pedeapsă cu închisoarea de șase ani,  pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.
 
Potrivit lui Tiberius Bărbăcioru, avocatul lui Bivolaru, citat de Antena 3, s-a cerut instanţei să fie redusă din pedeapsă perioada în care clientul său a fost reţinut în străinătate, respectiv în Suedia şi în Franţa.
 
Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani cu executare pentru act sexual cu un minor şi a fost extrădat în România în data de 22 iulie 2016, după ce a fost prins în Franţa.
 
”Multe adepte, persoane publice, vor avea de suferit”
 
La audierile care au avut loc în Franţa, Bivolaru a spus că extrădarea sa ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcţii publice, au declarat surse apropiate anchetei, odată cu aducerea acestuia în ţară fiind declanşată o anchetă de către mai multe structuri din MAI.
 
Potrivit surselor citate, scopul anchetei este de a stabili dacă a fost ajutat să fugă din ţară, şi, în cazul în care se confirmă că a primit ajutor, aflarea identităţii complicilor. Astfel, vor fi făcute verificări atât în ceea ce priveşte instituţii ale statului român, cât şi persoane fizice.
 
Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

sursa foto: stirile.rol.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii