Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat că a adus droguri prin Portul Constanţa Bulgarul Brendo a ajuns iar în România de DIICOT

ro

31 Mar, 2014 22:07 2091 Marime text
Bulgarul Evelin Banev, cunoscut şi ca “regele cocaine” a fost adus în România pentru a fi audiat de DIICOT.  Potrivit procurorilor acesta este cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, pe care le procura din America de Sud şi care urmau să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România – Portul Constanţa, potrivi România TV.

Evelin Banev a fost reţinut în Bulgaria în mai 2012, în cadrul unei operaţiuni poliţieneşti international organizată împotriva traficului de droguri. Pe teritoriul mai multor state au fost reţinuţi atunci 15 cetăţeni bulgari, 12 italieni, un român, un georgian şi un sloven. Brendo  a fost extrădat în Italia, unde a fost judecat pentru trafic de droguri, dar a revenit în Bulgaria pentru şedinţele din cadrul  procesului deschis pe numele său pentru spălare de bani. România a emis mandat de arestare pe numele interlopului bulgar la încpeutul anului trecut. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminlitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog, au procedat la destructurarea unei grupări infracţionale organizate transfrontaliere. Au fost identificaţi cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni, specializaţi în traficul internaţional de droguri de mare risc, cum este cocaina. Din cercetări a reieşit faptul că liderii grupării, Banev Evelin Nikolov şi Radoslav Gheorghiev Atanasov au organizat mai multe trasnporturi de cocaină de ordinul a sute de kilograme între Amercia de Sud şi Europa de Vest. Transportul era efetuat pe iahturi, vase de transport mărfuri şi apoi bărci de mare viteză. Apoi erau descărcate în porturi de interes pentru gruparea infraţională. Potrivit procurorilor, intenţia suspecţilor era de a introduce droguri în Uniunea Europeană prin ruta altenativă România - Portul Constanţa.

În urma acestor acţiuni, în aprilie 2012, procurorii DIICOT au capturat aproximativ 50 de kilograme de cocaină, introduse pe teritoriul României. Valoarea totală este de şase milioane euro. Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa foto: bulgariaoggi.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii