Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități de prevenire ale ISU Dobrogea Operatorii economici, verificați. Ce sancțiuni au primit aceștia

ro

06 Nov, 2017 17:23 1368 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a derulat o serie de acţiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul incident situaţiilor de urgenţă.

Astfel, în perioada 3-5 noiembrie, s-au executat 10 controale la operatori economici, unde au fost constatate 28 de deficienţe, dintre care două au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale (16 avertismente şi 6 amenzi), în cuantum de 13.000 lei.

Deficienţele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, nerespectarea reglementărilor privind fumatul în spaţii închise.

Având în vedere faptul că perioadele de weekend se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, recomandăm administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:
- respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;
- preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să ateste securitatea beneficiarilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii