Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate a poliţiştilor constănţeni în parcările din centrul Constanţei

ro

12 Apr, 2016 15:32 2268 Marime text
Astăzi, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o serie de activităţi  informativ-preventive în parcările situate în zona centrală a municipiului Constanţa, în domeniul prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, a furturilor de sau din autoturisme, conform programelor, proiectelor  şi campaniilor aflate în derulare.

Cu această ocazie, poliţiştii au informat cetăţenii că o parte importantă a furturilor de sau din autoturisme sunt comise pe fondul lipsei de precauţie şi a neluării celor mai elementare măsuri de siguranţă.

Astfel, cetăţenilor li s-a adus la cunoştinţă faptul că, multe furturi de sau din autoturisme sunt săvârşite în mod spontan, favorizate de oportunităţile create de neatenţie sau neglijenţă. O cheie lăsată în contact, un bun lăsat la vedere în interiorul maşinii, o portieră lăsată deschisă atunci când părăsiţi autoturismul, îi determină pe infractori să acţioneze.

Participanţilor la trafic li s-au oferit sfaturi privind asigurarea autoturismului cu un sistem de alarmă performant, deoarece în majoritatea cazurilor acesta costă mai puţin decât paguba suferită în urma furtului maşinii,  parcarea acestuia într-un loc care să fie vizibil din locuinţa acestora şi pe cât posibil în locuri iluminate corespunzător şi circulate intens. Li s-a indicat să acorde o atenţie deosebită în situaţia în care cheile au fost pierdute sau sustrase şi să schimbe imediat sistemele de siguranţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii