Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni de prevenire pentru siguranţa pietonilor. Recomandările poliţiştilor

ro

14 Nov, 2017 09:38 1177 Marime text

Poliţia Română acţionează permanent pentru siguranţa rutieră pe drumurile publice, siguranța pietonilor constituind una dintre prioritățile de acțiune.

În urma unei acțiuni desfășurate în ultimele zile, la nivel național, polițiștii au aplicat aproape 36.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 13.600 pietonilor care au încălcat normele rutiere.

În perioada 6 – 12 noiembrie a. c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, 5.100 de polițiști din toată țara au desfășurat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Acțiunea s-a desfășurat atât în mediul urban, cât și în mediul rural și i-a avut în vedere, în mod special, pe pietonii care nu respectă normele rutiere.

În cele 7 zile, polițiștii au aplicat 35.824 de sancțiuni contravenționale, dintre care 34.511 la regimul rutier. 13.587 de pietoni au fost sancționați contravențional, 11.256 pentru traversarea neregulamentară a drumului public, 2.290 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă, iar 41 pentru alte abateri.

Pentru abaterile constatate, în 5.729 de cazuri, polițiștii au aplicat amendă contravențională, iar în celelalte 7.858 a fost aplicată sancțiunea avertismentului.

Poliţia Română recomandă pietonilor:

- să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie;

-copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii